יום שני, 3 בינואר 2011

סוד חמשת התבלינים

בשנת 2001 עוד לפני שגוגל היה מה שהוא היום, על מנת למצוא משהו היה צריך תכלס לחפש.
טוב אולי אני מגזים קצת, אבל כדי לעלות על  המתכון של התבשיל התאילנדי שאכלתי  בקרן רחוב   בבנגקוק הסואנת הייתי צריך להיות אחד מן השתיים : נצר למשפחה תאילנדית ממוצעת או קרצייה ישראלית.
אני  בחרתי באופציה השנייה.
בניגוד לרבים שלא סובלים את בנגקוק העשנה ורק מתים לעוף כבר דרומה לאיים, אני מת על העיר הזו,כך שיצא שבמשך שלושה ימים ברציפות  חזרתי אל אותה קרן רחוב על מנת  לאכול מן התבשיל הקסום ההוא שלימים נודע לי בשם, KAI  PA-LO.
ביום השלישי אחרי שכבר פיתחתי יחסי ידידות מוזרים, שהיו מושתתים על חיוכים מוגזמים, תנועות ידיים והברות לא ברורות במיקס שפות אקלקטי עם הרוכלת  שהכינה את התבשיל , החלטתי לרדת לעומק העניין ולהבין לעזאזל מה היא מכינה ואיך היא מכינה. אחרי הכל אני קיבלתי כל פעם צלחת עמוקה עם רוטב חום בניחוח מדהים ולא מוסבר, נתחי בשר חזיר שומניים ועסיסיים ,ביצה קשה וחופן שיני שום קטנטנות עם הקליפה.
אז לאחר שסיימתי לצפות בטקס הצילחות ,שכלל שליפת נתח הבשר מן הפיילה הענקית בו הוא נמצא  , חתיכתו בתנועות זריזות לפיסות קטנות, מזיגת הרוטב עליו, פיזור שיני השום ומיקום הביצה הקשה בצד הימני של הצלחת,  בפעם העשרים ושלוש באותו יום , פניתי אל הרוכלת ושאלתי אותה בתנועות ידיים מה זה התבשיל הזה ואיך מכינים אותו.
לאחר שעה של צחקוקים אסיאתיים ורתימתן של חברותיה לרחוב, ההיא מהסלט פאפאיה והעוף הצלוי, העצבנית מהמרק דגים והקרצייה שניסתה לדחוף לי DVD צרוב של ואן דאם, יצאתי עם מתכון שכלל שתי תנועות ידיים, האחת, חמשת אצבעות כף היד פתוחות ופרושות תוך מלמול הספרה חמש באנגלית והשנייה היא טפיחות קלות על הבטן - אחלה!
בשנת 2008 כשגוגל כבר היה גוגל, נכנסתי לעשות קניות בשוק הסיני בשכונת בלגרנו שבבואנוס איירס (שם גרתי באותה תקופה), לפתע קלטו עיני שקית תבלינים ועליה רשום באותיות קידוש לבנה באנגלית  - CHINESE FIVE SPICE BLEND ותמונה של מה שנראה מאוד  דומה לתבשיל מ 2001.
כמובן שמיד קניתי את שקית התבלינים אצתי רצתי הביתה ובעזרת גוגל אלוהינו פיצחתי את תבשיל כף היד והטפיחות על הבטן. כמובן שהחמש שהרוכלת מלמלה הצביע על תערובת חמשת התבלינים הללו שכוללים : קינמון, זרעי כוסברה, עלי דפנה, כוכב אניס ופלפל אנגלי טחון וטפיחות הבטן הצביעו על נתח פנימי של החזיר משהו באיזור דופן הקיבה שלו.

ולהלן גרסת ליל סילווסטר 2011 מגבעתיים -

4 ביצים קשות
נתח חזיר פנימי עם שומן, אפשר להסתפק גם בכתף חזיר אבל חובה שיבוא עם רצועת שומן
12 שיני שום
פלפל צ'ילי אדום חריף
4 כפות רוטב סויה בהירה
2 כפות רוטב סויה שחורה (מתוקה וסמיכה יותר מהרגיל)
4 כפות סוכר דקלים או  סוכר חום אם אין.
כף וחצי גדושה של תערובת חמשת התבלינים
3 כוסות מים
150 גרם טופו מטוגן (אופציונלי בלבד, אבל טעים ומוסיף)

מגישים עם STICKY RICE (או על אורז לבן רגיל, עדיפות לסוג יסמין)

מרתיחים 4 ביצים עד שהן קשות, מקלפים ושמים בצד,מטגנים את הטופו לחתיכות ושמים בצד .




את הבשר מורחים בחלק מן התערובת של חמשת התבלינים



כותשים בעלי ומכתש 4 שיני שום עם הצ'ילי, וזורקים לסיר עם שמן חם

מוסיפים את הבשר לסיר לטיגון קל של דקה שתיים ומוסיפים את שאר שיני השום



מוסיפים 3 כוסות מים,את יתרת תערובת התבלינים ואת הסויה המתוקה 



מוסיפים את הביצים ונותנים לסיר להיות 40 דקות על אש בינונית (לאחר רתיחה ראשונית)



 מוסיפים את רוטב הסויה הבהירה, הסוכר והטופו המטוגן ונותנים לתבשיל עוד חצי שעה על האש





 כאשר מרגישים שהבשר רך ונימוח מורידים מן האש, חותכים מנה מנתח הבשר לחתיכות קטנות 




יוצקים את הרוטב מעל ומוסיפים את הטופו והביצה הקשה (מיטיבי הלכת מוסיפים גם שיני שום חיות  )


מגישים ובתיאבון!



אין תגובות:

פרסום תגובה