יום שני, 21 בפברואר 2011

אני מבקש לדייק!

הגדרה מספר 30 בתשבץ מס' 1730 של שילה הרשושנים שהתפרסם ב- 28.01.2011 במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות נוסחה באופן הבא :  מין מאכל העשוי מביצה מבושלת עם עגבניות, בצל ופלפלים.
למתקשים התשובה היא -  שקשוקה.
לשילה הרשושנים  - זו לא שקשוקה.
  ההתעסקות עם שקשוקה עולה לי בדמים ובאולקוס מרוב עצבים. כמו הפנאטים של החומוס המקורי של אבו זיבי ואבו אמו , אני אותו דבר בשקשוקה. כאשר אני אוכל אותה אני רוצה לקבל  שקשוקה ולא שום גירסא אחרת הסוטה מן המקור.
שלא תבינו  אותי לא נכון, אין לי בעיה עם  שינויים במתכונים ווריאציות  אישיות כאלו או אחרות, אבל כאשר נוגעים במשהו כל כך בסיסי כל המוסיף גורע, אחרי הכל  תראו לי אחד שירצה לנגב חומוס אסלי מאפונת גינה ריחנית.

ידידתי ע', ג'ינג'ית חמת מזג וברוכת כשרונות, התפארה בפני שהיא מכינה שקשוקה מעולה. לא רציתי להעליב אבל אמרתי לה שאני מסופק אם היא בכלל יודעת איזה תבלינים יש לשים בשקשוקה - היא נעלבה! אך למרות זאת היא הזמינה אותי לביתה לארוחה על טהרת השקשוקה.
כבר בשלב ההכנות חשכו עיניי כאשר ראיתי אותה חותכת פלפלים צהובים, גמבה ובצל, ספרתי עד עשר בשלוש שפות על מנת  להירגע ,  זה לא עזר. המצב החריף כאשר ראיתי אותה פורסת את השום  לפרוסות דקות, סיננתי מתחת לשפם שאת הדבר הזה אני לא אוכל - היא שוב נעלבה!
שני ביסים מתערובת העגבניות, הפלפלים,הביצים והבצל , הספיקו לי לסכם את ערב השקשוקה ולהסביר לה שהיא עשתה תבשיל כלשהו, טעים ככל שיהיה, אבל שקשוקה זו לא היתה - היא נעלבה בשלישית וביקשה ממני לעזוב את ביתה!

את השקשוקה שלי אני אוכל אצל סבתי ורק אצלה, ולכל המצקצקים שאי אפשר להתחרות ביד של סבתא - אתם צודקים!
אבל תנסו, מבטיח  שלא תתאכזבו ...
ולהלן המתכון הנכון,

מוקדש באהבה רבה לסבתא סינה.

המתכון הנכון לשקשוקה אמיתית from eli falach on Vimeo.










5 תגובות:

  1. עכשיו אני סוף סוף יודעת איך אתה נראה, וגם איך עושים שקשוקה!!!

    השבמחק
  2. ככה מזה, ככה מזה, ויש לנו שקשוקה!

    השבמחק
  3. נראה טעים מאוד,מתכוונת להכין עוד היום.
    הסרטון כל כך נחמד,והכי נהניתי מסבתא שלך.

    השבמחק
  4. טוב, ניתן לראות שזו טכניקת בישול טוניסאית-טריפוליטאית. מתחילים עם פפריקה בשמן..
    הסבתא קצת מרחה אותך עם שום כתוש מראש.. מן הסתם דווקא החברה שלך היתה יותר צמודה למקור עם שום חתוך דק דק לרצועות, אבל כתוש או קצוץ הולך גם.
    כעקרון המתכון כפי שהבאת אותו הוא מתכון אוטנטי, כך אימי הייתה מכינה, וכך אני מכין, בלי בצל ובלי עמאיית.
    רק לפי הכמון וקארוויה ניתן לזהות את מקור התבשיל.. חחחח אגב, מה שהיא עשתה זה בדיוק חריימה, רק שבמקום דג, שמה בייצים.

    השבמחק
  5. יא קרוע.
    1. עכשיו אני מבין את פשר החקירה שחקרת אותי בנוגע לבלוג!
    2. קראתי פעם אצל רפי כהן טקסט דומה על השקשוקה המקורית הזאת. ובאמת, זה משהו אחר לגמרי.
    3. איך שסבתא שלך שוברת את הביצה על הגז, את זה אני רוצה ללמוד!

    וסחתיין על הבלוג.

    השבמחק